przepisy kulinarne
Jakakolwiek książka z przepisami, lub z dietami z pewnością powie nam, iż ważną rolę w diecie odgrywa mięso. Te różnego typu, również białe jak i czerwone, wołowe, wieprzowe i inne. Z trudem nie zgodzić się z taką opinią, jeśli w gruncie rzeczy mięso to źródło ważnych składników wartościowych dla stworzonego przez nas organizmu ludzkiego. Jakkolwiek jest nim tylko w owym czasie, kiedy jest sporządzone zdrowo oraz dobre, a nie na tłusto - wypróbuj przepisy kulinarne. Jakiekolwiek mięso jest smakowite bez względu na to czy to mięso z królika czy dzika. Nawet w dietach odchudzających niezbędne jest spożywanie produktów mięsnych, ponieważ zawierają mnóstwo białka o pochodzeniu zwierzęcym. Wolno ograniczyć spożywanie wędlin wszelkiego typu, albowiem te zawierają środki spulchniające, ulepszacze oraz konserwanty. Są sztucznie modyfikowane i nie zdrowe. Najpoprawniej samemu przygotowywać chude mięso w dietetyczny sposób. Nie uczyni to, że przytyjemy a stworzony przez nas organizm dostanie to, czego pragnie. A jeszcze przyzwoiciej jak będzie to „mięso" z ryb. Mięso rybne obecne w diecie to wspieranie naszej profesjonalnej pamięci i koncentracji.